Előnyök

Büszkék vagyunk a tetőfedő anyagok gyártása területén eltöltött éveinkre, és az évek során szerzett tapasztalatainkra!


Jelentős tapasztalatra tettünk szert a víz-, hang- és hőszigetelő anyagok gyártása területén, így jelenleg a legkorszerűbb anyagokat és technológiákat kínáljuk Önnek, amelyek ötvözik a globális szakértelmet és a saját kutatóközpontjainkban végzett fejlesztési tevékenységek során szerzett ismereteket. Elfogadjuk és megtartjuk azokat hagyományokat is, amelyek a vállalatunk részévé váló üzemekkel együtt érkeznek hozzánk. A TECHNONICOL vállalat 1992-ben jött létre. Vannak azonban olyan üzemek a vállalatcsoport tagjai között, amelyek több mint 100 éves múlttal és tapasztalattal rendelkeznek a tetőfedő anyagok gyártása területén.

advantages-2.jpgA bitumenes vízzáró anyagokat gyártó „Dehtochema” 2008-ban vált vállalatunk részévé. 1868-ban alapították Běla pod Bezdězemben városában (Csehország). Az évek során az üzem több alkalommal esett át korszerűsítésen: új gyártósorok jelentek meg, és meghonosultak a legújabb technológiák. Előnyös földrajzi elhelyezkedése lehetővé teszi az üzem számára, hogy Csehország és Európa minden tájára szállítson tetőfedő és vízzáró anyagokat.advantages-1.jpg A "TECHNONICOL - Vyborg" üzem az első üzemünk, amely 1994-ben kezdte meg a vállalat anyagainak gyártását. A viborgi üzemben azonban már 1918-ban elindult a tetőfedő és vízszigetelő anyagok gyártása. Ekkor alapították meg ugyanis az akkor még Finnországhoz tartozó területen a JCS „Tienhaara” karton- és tetőfedő gyártó üzemet. Az üzem Oroszország északnyugati részén, a balti-tengeri kikötőkhöz közel helyezkedik el. Kedvező fekvése lehetővé teszi, hogy a termékek a világ minden tájára eljussanak. A kiváló gyártási minőség – amelyet számos nemzetközi tanúsítvány is bizonyít – a vállalat kulcsfontosságú tagjává teszi az üzemet.


advantages-3.jpg A „MIDA LT” üzem 2001-ben vált a TECHNONICOL vállalatcsoport tagjává. Az üzemet 1960-ban alapították a litván Gargždai városában. A balti államokban ez az egyetlen olyan gyár, amely polimer-bitumenből készült tetőfedő termékeket állít elő: tetőfedő zsindelyek különféle színekben, változatokban és geometriai formákban, valamint lemezes tetőfedő termékek lapos tetőkhöz. Évről évre beruházások keretében korszerűsítjük és bővítjük a gyártólétesítményeinket, a legkorszerűbb technológiákat valósítjuk meg és megbízható tetőfedő rendszereket fejlesztünk. Üzemünk éppen ennek köszönhetően tett szert kiváló hírnevére, és büszkén mondhatjuk, hogy a legkülönfélébb építőipari szervezetek igényeit is képesek vagyunk kielégíteni.

advantages-4.jpg Talán a rjazanyi termelési csoport tekinthető úgy, mint a TECHNONICOL vállalat szíve és lelke. A vállalat 8 korszerű üzeme található meg ebben a városban, amelyek különböző típusú termékeket gyártanak: bitumenes lemezek, többrétegű és egyrétegű tetőfedő zsindelyek, PVC-lemezek, poliuretán hab, kőzetgyapot, XPS és PIR termékek. K+F erőforrásaink nagy része szintén Rjazanyban összpontosul a lehető leghatékonyabb együttműködés biztosítása érdekében. Több oktatóközponttal rendelkezünk, ahol partnereink kimagasló tudást és készségeket sajátíthatnak el az anyagok felhasználásával kapcsolatban.

Fennállásuk óta valamennyi TECHNONICOL üzem többszöri korszerűsítésen esett át, hogy megfeleljen az építőipari piac legújabb trendjeinek. Az anyagok gyártása területén szerzett több mint egy évszázados tapasztalat és az innováció iránti elkötelezettség az, ami lehetővé teszi számunkra, hogy előrelépjünk és sikereket érjünk el.

Környezetbarát


A TECHNONICOL társadalmi és környezetvédelmi tekintetben felelős vállalat. Beruházásaink nem csupán a szennyezéscsökkentő tényezőkre összpontosítanak gyárainkban, hanem olyan építőipari rendszerek kialakítására is, amelyekkel csökkenthető az energiaveszteség a feldolgozóiparban és a közműszektorban, valamint olyan innovatív termékek fejlesztésére, amelyek elősegítik bolygónk védelmét és biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik az emberek életét. A környezetbarát termékek a vállalati ügyfelek mellett a hétköznapi vásárlók számára is előnyösek, hiszen alacsonyabb az előállítási és szállítási költségük. A környezetbarát termékek kiválasztásának általános követelményei mindenki számára jól ismertek: helyben előállított termékek, amelyek esetében minimálisra csökkenthető a szállítási költség és ezzel együtt a légköri szennyezés; a környezetre nézve biztonságos és költséghatékony előállítás, amely csökkenti a költségeket.

eco_1.png

Környezetbarát termelés

Vállalatunk elismeri társadalmi felelősségét a barátságos környezet fenntartása és a természeti erőforrások fenntartható használata tekintetében. Éppen ezért, évente több mint 10 millió eurót fektetünk a környezetvédelembe. A tervezési szakaszban a vállalat valamennyi üzemében hatósági környezetvédelmi értékelést végeznek. Ipari telephelyeink környezetét napi szinten ellenőrizzük. A TECHNONICOL befektet a hulladékmentes termelésbe, a fejlett berendezésekbe és a környezetvédelmi technológiákba.

eco_2.png

Innovatív termékek a bolygó védelméért

Innovatív termékek a bolygó védelméért Kifejlesztettünk egy különleges polimer-bitumen anyagokat tartalmazó termékcsaládot, amelyet bolygónk jövőjét szem előtt tartva alkottunk meg: ez a TECHNONICOL ENVIRO sorozat. Rájöttünk, hogy a tető valódi hatással lehet a környezetre: segíthet a városok levegőjének tisztításában, és pozitív változást hozhat az energiahatékonyság tekintetében. Az ENVIRO sikeresen és hatékonyan ötvözi a környezetbarát és az életszínvonal javítását célzó technológiákat, ezzel képes csökkenteni azoknak a létesítményeknek az üzemeltetési költségét, amelyekben az adott anyagot felhasználták. Bebizonyítottuk, hogy a tető nem csak a színében lehet zöld.

eco_4.png

Lean szemléletű termelés

Gyártó létesítményeink sikeres működésének alapelvei a következők: kiadások és hulladékok csökkentése; a gyártásellenőrzés hatékonyságának folyamatos javítása; a gyártásban alkalmazott nyersanyagok és természeti erőforrások ésszerű felhasználása; kiemelkedő szaktudással rendelkező szakemberek és korszerű berendezések, amelyek a selejtes termelés lehetőségének kizárását célozzák; megoldás a szükségtelen kiadások problémájára – minden anyagot pontosan a megrendelés szerint állítunk elő.

eco_3.png

Újrahasznosítás

Felismertük az újrahasznosítás fontosságát is: az üzemeinkben előállított összes anyagot és szakértőink által kínált megoldást a hulladékmentesség jegyében fejlesztjük ki; üzemeink a legújabb technológiákkal vannak felszerelve, amelyek célja az üzemanyag-fogyasztás csökkentése és a termelés során felhasznált erőforrások másodlagos felhasználásának maximalizálása; az előállított anyagok többsége pedig újrahasznosítható.

eco_5.png

A szállítással összefüggő környezetszennyezés csökkentése

Üzemeink ideális földrajzi elhelyezkedéssel rendelkeznek, hogy ezzel is minimalizálható legyen a szállítás az anyagok végső felhasználási helyére. Így a szállítási költségek és a szállítással járó kibocsátás is csökken.

Spóroljon a  költségeken anélkül, hogy kompromisszumot kötne a minőség tekintetében!


1. A megbízhatóság és a minőség hosszú távon megtérül

Az épület élettartama közvetlen összefüggésben van az építkezés során felhasznált anyagokkal. A vevők költségmegtakarítás miatt gyakran a legolcsóbb anyagokat részesítik előnyben, ez azonban idővel egy sor olyan problémát idéz elő, amely többletköltséggel jár a létesítmény üzemeltetése tekintetében. Ha a tetőfedésen szeretnénk spórolni, az egy esős időszakban katasztrofális következményekhez vezethet. Ha az alapzat vízzárásán szeretnénk spórolni, az a beton idő előtti pusztulásához vezet, amely miatt az épület veszélyessé válik az emberekre nézve. Rá kell jönnünk tehát, hogy ha olcsó tetőfedő és vízzáró anyagokat választunk, az bizony következményekkel jár, amelyek megoldása végül sokkal nagyobb befektetést igényel. Nyilvánvaló, hogy a jó minőségű anyagok beszerzése hosszabb távon sokkal kifizetődőbb.

2. Széles termékválasztékunk lehetővé teszi számunkra, hogy olyan anyagokat kínáljunk Önnek, amelyek pontosan megfelelnek az igényeinek

Köztudott, hogy a rézsútos tetőkhöz másféle anyagokat kell választani, mint például a hídépítésben használt vízzáró anyagok. Több száz lehetséges rendszerszerű megoldást és anyagkombinációt vizsgáltunk meg a különféle építményekhez és feltételekhez, így a legjobb anyagot kínáljuk Önnek, amely pontosan megfelel az igényeinek, anélkül, hogy az Ön számára szükségtelen termékjellemzőkért is fizetnie kellene.

3. A TECHNONICOL anyagokkal csökkenthető az energiaveszteség

A vállalat olyan anyagokat és rendszereket fejleszt és népszerűsít, amelyek minimalizálják az energiaveszteséget az ipari szektorban és a közművek esetében. A TECHNONICOL termékekben alkalmazott legkorszerűbb technológiákkal lényegesen csökkenthetők az épületek klimatizálásának költségei. Olyan építési rendszereket vezetünk be, amelyek célja, hogy átfogó védelmet nyújtsanak a szerkezet számára az alaptól egészen a tetőig.
A TECHNONICOL vállalat által kínált termékek teljes mértékben kompatibilisek és alkalmazhatók a javasolt rendszerekben. A megbízható és teljes szigetelőrendszer elérésének egyik alapfeltétele, hogy a felhasznált anyagok kompatibilisek legyenek egymással. Éppen ezért, szakértőink számos professzionális műszaki megoldást fejlesztettek ki a különféle típusú projektekhez. Itt három fő alapelvet követtünk: az alkotóelemek kompatibilitása, a tartósság és az elfogadható ár. Biztosíthatjuk, hogy ügyfeleink számára a legjobb komplett megoldást kínáljuk, és professzionális segítséget nyújtunk a tervezési szakaszban.

4. Mindent megkap egy helyen

Tetőfedő, vízzáró, hangszigetelő és hőszigetelő anyagok széles választékát kínáljuk: polimer-bitumen lemezek (APP és SBS), tetőfedő zsindelyek, egyrétegű szintetikus lemezek (PVC és TPO), profilozott HDPE lemezek, folyékony bitumenes vízzárók (alapozók és masztixek), poliuretán habok, XPS, kőzetgyapot, üveg ásványgyapot és PIR – minden, ami a teljes védelméhez szükséges az alapoktól egészen a tetőig, legyen szó bármilyen típusú építményről. Minden szigetelőanyagot megkap egy helyen, amellyel időt és pénzt takarít meg.

5. Egyedi termékek kifejezetten az Ön igényeire szabva

Gyártókapacitásaink és berendezéseink lehetőséget adnak arra, hogy anyagbeszállítóként nagy építési projektekben vegyünk részt és egyedi igények alapján egyedi termékeket fejlesszünk ki. Hozzáértő munkatársak, professzionális műszaki tanácsadás, új anyagok fejlesztése saját K+F központjainkban, minőségi termékek és megoldások – ezek teszik lehetővé számunkra a TECHNONICOL vállalatnál, hogy minden ügyfelet egyedileg kezeljünk, és minden vevői elvárásnak és igénynek megfeleljünk.
Szintén elsődleges alapelvünk, hogy vevőink számára magas színvonalú ügyfélszolgálatot biztosítsunk. Az, hogy a TECHNONICOL termékek esetében piacvezető szerepet sikerült elérnünk, az általunk gyártott termékek minősége mellett a magas szintű műszaki segítségnyújtásnak köszönhető.

Garanciát vállalunk a minőségre!


Európában és a világ többi táján elérhető valamennyi termékünk EN és ASTM szabványok szerinti, szigorú minőségellenőrzésen esik át. Hiszünk abban, hogy a TECHNONICOL sikeres tevékenységének kulcsa a gyártási folyamatok előtt, alatt és után végzett magas színvonalú kutatásokban és ellenőrzésekben rejlik. A TECHNONICOL exportra termelő üzemei tekintetében UNI EN ISO 9001 és UNI EN ISO 14001 tanúsítványokkal rendelkezünk, és szigorúan megfelelünk az ezekhez tartozó nemzetközi követelmények által meghatározott minőségi szabványoknak. A TECHNONICOL termékek minőségét a világ vezető intézetei és tudományos központjai által kiadott tanúsítványok és vizsgálati jelentések bizonyítják. A gyártás területén a minőségügyi szabványok vállalati kultúránk szerves részét képezik: a Lean szemléletű termelés szabványait, valamint a „Dao Toyota” alapelveit alkalmazzuk.

A TECHNONICOL 6 K+F központtal rendelkezik, amelyek a gyártó telephelyek közelében helyezkednek el, valamint számos laboratóriumunk van a különféle anyagok vizsgálatára. Tudósaink azért dolgoznak, hogy tanulmányozzák az építőanyagok teljesítményét, megelőzzék azok elöregedését, az üzemi hőmérséklettartomány kibővítésével növeljék az alkalmazási lehetőségek körét, valamint további funkciókat fejlesszenek ki, például légtisztítás, mohásodással szembeni ellenállás vagy energiahatékonyság. 

A gyárakban működő laboratóriumokban korszerű berendezéseket alkalmazunk, amelyekkel széles hőmérséklettartományban tanulmányozzuk az anyagok fizikai és mechanikai tulajdonságait, meghatározzuk a nyersanyagok szerkezetét és összetételét, továbbá vizsgáljuk az anyagok tartósságát is. Egyedülálló kromatográfiás berendezést alkalmazunk a tetőfedő anyagok előállításához használt bitumen összetételének meghatározására, valamint a módosító adalékanyagok optimális típusának és mennyiségének kiválasztására. 

100%-ig hiszünk abban, amit gyártunk, és örömünkre szolgál, hogy nemzetközi szinten is segíthetjük az építőipart tapasztalatainkkal, megbízható megoldásainkkal és prémium minőségű termékeinkkel.