NICOBAND

A szalag felhelyezése könnyű és egyszerű, a legtöbb építési anyaghoz - betonhoz, gipszhez, fémhez, bitumenhez, kőhöz, fához, műanyaghoz és más felülettípusokhoz is rendkívül jól tapad. Fém és bitumenes bázisú tetőfedések csatlakozásainak javítására, párazáró csatlakozások leragasztására és zártcellás polikarbonát szerkezetek (tetők, előtetők, üvegházak, stb.) dilatációs hézagainak és tetőáttörések biztonsági (kiegészítő) vízszigetelésére szolgál. Ezek gyakorlatilag olyan helyek, melyekhez általában bitumenes tömítőanyagot kellene használni, ami viszont nem rendelkezik UV sugárzás elleni védelemmel, így azok tulajdonsága folyamatosan gyengülni fog. A szalag fémből készült hideg víz vezetékek, betonba helyezett faelemek, falszerkezetek víz elleni védelmére is használható.

N_1.jpg
N_2.jpg
N_3.jpg

A szalag felső felületén szilárdságot és UV sugárzással szembeni ellenállást biztosító alumínium fólia található. Hordozóbetét nélküli kivitelének köszönhetően a NICOBAND szalag különösen jól alakítható, így olyan helyeken is alkalmazható, ahová a szokványos szalagok nem helyezhetők fel.

NICOBAND színváltozatai
         

Erősen rátapad az alapra.
Valamennyi NICOBAND szalag tartós és erős tapadóképességgel rendelkezik, és ezt a tulajdonságát más öntapadós bitumenes szalagokkal ellentétben nagyon hosszú ideig megtartja.

Széleskörű felhasználhatóság különböző aljzatokhoz.
A speciális polimer-bitumennek köszönhetően a szalag a legtöbb szokásosan használt építőanyaghoz használható.

 Szélesség, cm 5 7.5 10 15 20 30
 Hosszúság 3 m
+ +
+ +
- -
 Hosszúság 10 m - +
+
+
+
+

ALKALMAZÁS

A szalagot egyenletes, száraz és előzőleg megtisztított felületre kell felhelyezni. A megbízható rögzítés érdekében a szalagot kézzel vagy henger segítségével erősen rá kell nyomni a ragasztandó felületre és ronggyal ki kell simítani A szalagot a függőleges felületekre szorítóléccel kell rányomni. A NICOBAND szalagok +80 °C hőmérséklet feletti forró felületekre történő használata nem javasolt. A minőségi ragasztás érdekében az aljzat és az anyag hőmérsékletének legalább +5 °C kell lennie. Alacsonyabb hőmérséklet mellett az aljzatot és az anyag alsó oldalát hőlégfúvóval fel kell melegíteni. Csatlakozásoknál be kell tartani a kb. 50 mm-es átfedést.

NICOBAND