Fejlesztések és kutatás

Termékeink az emberek, valamint az élet- és munkaterüket biztosító környezet védelméről szólnak. Nemzetközi társaságként a TN International vállalatnál kiemelt figyelmet fordítunk bolygónk és jövőnk védelmére is. Az általunk gyártott termékek mindegyikét úgy terveztük meg, hogy azok a hőveszteség és az energiafogyasztás minimalizálásával segítsék a környezet védelmét; és folyamatosan új anyagok fejlesztésén dolgozunk, hogy ezt még magasabb szintre emeljük. Zöldtető rendszereink például igen pozitív hatással vannak a városi környezetre, hiszen az energiahatékonyság javításával egyidőben segítenek a levegő megtisztításában is. A TN International vállalat 6 tudományos kutató és fejlesztő központtal rendelkezik, amelyek a gyártó telephelyek közelében helyezkednek el, valamint számos laboratóriumunk van a különféle anyagok vizsgálatára. Tudósaink azért dolgoznak, hogy tanulmányozzák az építőanyagok teljesítményét, megelőzzék azok elöregedését, az üzemi hőmérséklettartomány kibővítésével növeljék az alkalmazási lehetőségek körét, valamint további funkciókat fejlesszenek ki, például légtisztítás, mohásodással szembeni ellenállás vagy energiahatékonyság.

1111.jpg

K+F központjaink fő tevékenységei:
  • Új tetőfedő, víz- és hőszigetelő anyagok létrehozása;
  • Vizsgálatok: kémiai, fizikai és egyéb analitika, támogatás a technológiai problémák megoldása tekintetében;
  • A gyártótechnológia korszerűsítése; 
  • Nyersanyagok és végtermékek vizsgálati módszereinek javítása, gyors módszerek bevezetése; 
  • Együttműködő támogatás biztosítása a gyárakban működő laboratóriumok számára. A gyárakban működő laboratóriumokban korszerű berendezéseket alkalmazunk, amelyekkel széles hőmérséklettartományban tanulmányozzuk az anyagok fizikai és mechanikai tulajdonságait, meghatározzuk a nyersanyagok szerkezetét és összetételét, valamint vizsgáljuk az anyagok tartósságát is.

Egyedülálló kromatográfiás berendezést alkalmazunk a tetőfedő anyagok előállításához használt bitumen összetételének meghatározására, valamint a módosító adalékanyagok optimális típusának és mennyiségének kiválasztására. Mesterséges klímakamra segítségével tanulmányozzuk az anyagok öregedési folyamatát. A módszer lehetővé teszi számunkra, hogy mindössze 2–3 hónapon át tartó vizsgálatok segítségével előrejelezzük, hogy sok évnyi használat során milyen teljesítményt képesek nyújtani a vízzáró anyagok. A TN International egyik kiemelt prioritása a tűzálló építőanyagok és építőipari rendszerek előállítása. A tetőfedő vízzáró lemezek megfelelnek a szigorú európai tűzbiztonsági követelményeknek. A bitumenes és a szintetikus lemezek képesek ellenállni a lángoknak, és az „E“ tűzveszélyességi osztályba tartoznak. A tetőfedő rendszereken vizsgálatokat végzünk a tűz esetén nyújtott teljesítmény, valamint annak értékelése céljából, hogy a tetőfedő anyag megfelel-e a „B” osztályra vonatkozó követelményeknek.

zavod.jpg

Nemzetközi gyártóüzemeinkben az anyagok és technológiák széles skáláját állítjuk elő, amelyek mindegyike a legmagasabb szintű globális szabványok szerint készül. További értéket adunk a termékeinkhez azáltal, hogy azokat szabványos vagy egyedi megoldásokba integráljuk, védve a külső épülethatároló egységet.

A fejlett technológiák kutatása és megvalósítása lehetővé teszi a TN International vállalat számára, hogy minden évben új termékeket és számos termékváltozatot állítson elő a vevők igényeire szabva. A kutatási és fejlesztési központokkal együttműködve gyáraink több terméktanúsítványra is szert tettek, amelyeket rangos intézetek adtak ki a világ különböző tájain.