Fenntarthatóság

Termékeink az emberek, valamint az élet- és munkaterüket biztosító környezet védelméről szólnak. Nemzetközi társaságként a TN International vállalatnál kiemelt figyelmet fordítunk bolygónk és jövőnk védelmére is. Az általunk gyártott termékek mindegyikét úgy terveztük meg, hogy azok a hőveszteség és az energiafogyasztás minimalizálásával segítsék a környezet védelmét; és folyamatosan új anyagok fejlesztésén dolgozunk, hogy ezt még magasabb szintre emeljük. Zöldtető rendszereink például igen pozitív hatással vannak a városi környezetre, hiszen az energiahatékonyság javításával egyidőben segítenek a levegő megtisztításában is.

forest-green.jpg

A világ minden táján beruházásokat valósítunk meg annak érdekében, hogy gyártólétesítményeink a lehető legnagyobb mértékben környezetbaráttá váljanak, és ennek keretében a tervezési szakaszban környezetvédelmi értékelést végzünk, majd annak hatékonyságát napi szinten nyomon követjük. Lean szemléletű gyártási technikákat alkalmazunk, anyagainkat rendelésre gyártjuk, racionalizáljuk a nyersanyagok és természeti erőforrások felhasználását, és minimalizáljuk a hulladéktermelést.

Üzemeink a legújabb technológiákkal vannak felszerelve, amelyek célja az energiafogyasztás csökkentése és az erőforrások másodlagos felhasználásának maximalizálása; az általunk előállított anyagok többsége pedig újrahasznosítható. Üzemeink földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően minimalizáljuk a szállítási költségeket és ezáltal a járművek károsanyag-kibocsátását.

A TN vállalat tevékenysége olyan anyagok, megoldások és technológiák folyamatos fejlesztésén alapul, amelyek az emberek egészsége szempontjából biztonságosak és nem károsítják a környezetet. A vállalat nemcsak környezetvédelmi projektekbe fektet be, hanem a fenntartható fejlődés elveit is sikeresen alkalmazza a telephelyeken.

Annak érdekében, hogy igazoljuk ezen megközelítés hatékonyságát, a TN vállalatnál a teljes életciklus tekintetében elvégezzük a termékek környezeti hatásának értékelését az EN 15804 és ISO 14025 szabványok szerint, az EPD (Környezetvédelmi terméknyilatkozat) követelményeinek megfelelően. Ennek érdekében adatgyűjtést végeztünk a nem megújuló erőforrások felhasználásával, az energiafogyasztással, a vízfogyasztással, a csomagolóanyagok típusával, az ipari hulladék mennyiségével, valamint a tetőfedő cserepek környezetvédelmi, minőségi és működési jellemzőivel, valamint a szállítási és ártalmatlanítási módszerekkel kapcsolatban. Az EPD szerinti adatelemzés célja, hogy felhívja az építőanyag-gyártók figyelmét a termékek előállítási folyamatának javítására, ami minimálisra csökkenti a környezetre gyakorolt hatást.

EPD rugalmas bitumenes lemezek a tetők vízzáró szigeteléséhez EPD zsindelyek rézsútos tetőkhöz EPD könnyű alátétek tetők vízzáró szigeteléséhez EPD extrudált polisztirol szigetelés kőzetgyapot LEED - Műszaki megfelelőségi határozat PIR táblák F/F - M1 kibocsátási besorolás